RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Chavez kan ta første stikk

Sist oppdatert:
Den venezuelanske presidenten kan ta første stikk i kampen for ikke å bli avsatt. Valgrådets ekspertpanel skal ha kommet til en negativ anbefaling for opposisjonens underskriftsinnsamling
Ifølge den venezuelanske avisen El Nacional, har det nasjonale valgrådets juridiske ekspertpanel kommet til at de 3 millioner underskriftene i favør av en folkeavstemning skal underkjennes.

Underskriftene er nødvendige for at valgrådet skal sette i gang med en folkeavstemning for å avsette president Hugo Chavez og utlyse nyvalg.

Det er ventet at valgrådet vil ta en endelig beslutning i løpet av torsdag eller fredag denne uken, basert på uttalelsen fra ekspertgruppen. Ifølge El Nacional skal valgrådet ha fått overbrakt den juridiske betenkningen onsdag.

Avisen siterer dokumentene på at underskriftene både skal være samlet inn på feil tidspunkt, i feil format og med feil ordlegging i forhold til å bli godkjent.

Opposisjonen mener at underskriftene er gyldige, men sier samtidig at de er klare til å samle inn underskriftene på nytt i tråd med valgrådets instruksjoner. De forventer at en slik jobb kan være gjort i løpet av to uker.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere