*Nettavisen* Nyheter.

Chelliah tapte mot NRK - må betale 250.000 kroner

Sidan 1997 har Migrapolis, som nå er både et TV- og radiomagasin, hatt sendinger med fokus på det flerkulturelle Norge. Her programleder Rajan Chelliah - en av flere flerkulturelle reportere i programmet. Foto: NRK

TV-profilen Rajan Chelliah må betale 250.000 kroner for å dekke NRKs saksomkostninger etter en rettssak, og må fratre stillingen sin innen én måned.

13.06.19 11:04

Chelliah jobbet som journalist i NRK Østlandssendingen, og er blant annet kjent fra programmet Migrapolis. Også Simona Halle, grafiker i NRK Østlandssendingen, saksøkte NRK og må fratre stillingen og betale saksomkostningene.

Det skriver journalisten.no.

Ugyldige oppsigelser

Begge to mistet jobbene sine i forbindelse med nedbemanning av Østlandssendingen, en prosess som startet i 2017. Ifølge Journalisten mente Norsk Journalistlag at oppsigelsene av Chelliah og Halle var ugyldige.

Saken var først innom Arbeidsretten, for å avgjøre om NRK kunne begrense gruppen av aktuelle medarbeidere som var i fare for å bli sagt opp i Østlandssendingen, eller om de burde også inkludere Marienlyst. NJ mente at hovedkontoret til NRK også burde medregnes.

NJ tapte i retten, og de to oppsagte medarbeiderne i NRK tok saken for tingretten. Her tapte de også, men skal nå vurdere grunnlaget for å anke.

Mangler kompetanse

Bakgrunnen for oppsigelsen skal være at NRK mente at han manglet tilstrekkelig kompetanse for å være journalist i NRK.

– Man skulle tro at en som har mastergrad, journalistutdannelse og 19 års erfaring i NRK, var kompetent til utføre noe redaksjonelt arbeid i NRK, sa Chelliahs advokat, Knut Skaslien fra Norsk Journalistlag, til VG i fjor.

Etter den nylig gjennomførte rettssaken i Oslo tingrett, er Chelliah skuffet over resultatet.

– Jeg er skuffet og overrasket, og bruker de neste dagene på å lese dommen, sier Chelliah til Medier24 torsdag, og henviser utover det til NRKJ eller NJ-advokat Knut Skaslien.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag