Chelliah jobbet som journalist i NRK Østlandssendingen, og er blant annet kjent fra programmet Migrapolis. Også Simona Halle, grafiker i NRK Østlandssendingen, saksøkte NRK og må fratre stillingen og betale saksomkostningene.

Det skriver journalisten.no.

Ugyldige oppsigelser

Begge to mistet jobbene sine i forbindelse med nedbemanning av Østlandssendingen, en prosess som startet i 2017. Ifølge Journalisten mente Norsk Journalistlag at oppsigelsene av Chelliah og Halle var ugyldige.

Saken var først innom Arbeidsretten, for å avgjøre om NRK kunne begrense gruppen av aktuelle medarbeidere som var i fare for å bli sagt opp i Østlandssendingen, eller om de burde også inkludere Marienlyst. NJ mente at hovedkontoret til NRK også burde medregnes.

NJ tapte i retten, og de to oppsagte medarbeiderne i NRK tok saken for tingretten. Her tapte de også, men skal nå vurdere grunnlaget for å anke.

Mangler kompetanse

Bakgrunnen for oppsigelsen skal være at NRK mente at han manglet tilstrekkelig kompetanse for å være journalist i NRK.

– Man skulle tro at en som har mastergrad, journalistutdannelse og 19 års erfaring i NRK, var kompetent til utføre noe redaksjonelt arbeid i NRK, sa Chelliahs advokat, Knut Skaslien fra Norsk Journalistlag, til VG i fjor.

Etter den nylig gjennomførte rettssaken i Oslo tingrett, er Chelliah skuffet over resultatet.

– Jeg er skuffet og overrasket, og bruker de neste dagene på å lese dommen, sier Chelliah til Medier24 torsdag, og henviser utover det til NRKJ eller NJ-advokat Knut Skaslien.