RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Chess krever mobilauksjon

Sist oppdatert:
Mobiloperatøren Chess mener staten ikke kan forlenge konsesjonene til Telenor Mobil og NetCom uten videre.

- Det ville være for galt om konsesjonene ikke ble auksjonert ut, sier Idar Vollvik i Chess.

Mandag skrev Dagens Næringsliv at Samferdselsdepartementet vurderer å auksjonere ut mobilkonsesjonene til NetCom og Telenor. Om to år går konsesjonsperioden ut. Dersom det blir en auksjon, risikerer de to mobiloperatørene å miste sin viktigste inntektskilde.

Gullkantede konsesjoner
- Det skal ikke være noen automatikk i at konsesjonene fornyes. Både NetCom og Telenor visste at konsesjonene var tidsbegrenset. Det er bare rett og rimelig at de auksjoneres ut. Jamfør Kanal4 og P4, sier administrerende direktør Idar Vollvik i Chess til TV 2 Nettavisen.

Vollvik sier at Chess allerede nå forbereder seg på en auksjon og at de ønsker å være med å kjempe om en av konsesjonene. Han innser at Chess vil møte tøff konkurranse fra andre aktører, ikke minst fra dagens konsesjonseiere. Men det viktige for Vollvik er at konsesjonene ikke automatisk videreføres.

- Telenor og NetCom har tjent enormt på disse konsesjonene. De neste to årene vil de tjene mellom åtte og ti milliarder kroner, sier Vollvik.

- Hvor mye er en slik konsesjon verdt?

Lik behandling
- I dag vil jeg tro den er verdt rundt en milliard kroner. Om to år vil den kanskje ha en verdi på rundt en halv milliard, sier Chess-sjefen.

- Men NetCom og Telenor har jo bygget opp sin virksomhet rundt disse konsesjonene. Er det ikke da brutalt å frata dem livsgrunnlaget?

- Dette visste de da de søkte. Igjen se på P4 og Kanal4. Myndighetene må behandle dette på samme måte. Jeg kan ikke begripe at de skulle dele dem ut automatisk, sier Vollvik.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere