RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Chess må ut med dagbøter

Sist oppdatert:
Post- og teletilsynet liker dårlig at Chess-kunder flyttes over til Netcoms mobilnett uten å vite det. Nå må Chess betale 30.000 kroner i dagbøter til de informerer bedre.

Sist uke ble det kjent at Chess i det stille har flyttet kunder over fra Telenors mobilnett til Netcoms nett. Flyttingen skjer i forbindelse med at Chess-kundene får nytt SIM-kort i posten.

I to brev kundene mottar i forbindelse med nytt SIM-kortet, opplyser Chess at kundene flyttes - men denne informasjonen kommer ifølge Post- og teletilsynet ikke godt nok frem.

«Det antas at mange av mobilkundene ikke oppfatter at man faktisk overflyttes fra Telenor til NetComs mobilnett. Årsaken er at brevene i så liten grad informerer om denne endringen i tjenestetilbudet, men i stedet vektlegger hvilke andre endringer som lanseres ved bytte av SIM-kort», skriver tilsynet i sin begrunnelse for vedtaket om dagbøter.

Tilsynet skriver også at informasjonen om hvordan man som kunde kan sikre seg at man forblir i Telenors nett ikke er god nok, og at det for noen kunder vil være ugunstig å flyttes fra Telenor, utfra dekningsgrad der man bor.

«PT varsler med dette at Chess vil bli pålagt å underrette sine brukere senest en måned før flytting fra Telenors til NetComs nett. Det må også informeres klart og tydelig hvordan de kunder som ønsker å forbli i Telenors nett skal forholde seg, når avtalen mellom Chess og Telenor sies opp. Mobilkunden vil samtidig måtte gjøres oppmerksom på at de vederlagsfritt kan heve abonnementsavtalen», heter det i vedtaket.

Kunder som allerede er overflyttet, skal også varsles om muligheten til å si opp avtalen kostnadsfritt.

«For å sikre at avtalen blir etterlevd, vil PT pålegge Chess å betale en dagmulkt på 30.000 kroner fra klagefristen går ut og til pålegget blir oppfylt», heter det i vedtaket.

Bakgrunnen for overflyttingen av Chess-kundene, er at Telenor sa opp avtalen med Chess og Sense i november i fjor. Oppsigelsen hadde virkning fra 18. januar, og PT har fått opplyst hos Chess at alle kunder uansett vil måtte være ute av Telenor-nettet innen september.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere