*Nettavisen* Nyheter.

Chèvre – matnyttig geitost

Franskmennene har også sin geitost, men den er noe helt annet enn den vi er vant med.

10.06.08 21:43

(SIDE2): Konsistensen er myk og smaken er syrlig og fyldig. Den kritthvite franske osten har den gode egenskapen at den utfyller både salte og søte retter.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Søtt og salt
Bacon er utmerket følge. Del opp chèvren i passe store biter, og rull en baconskive rundt hver av dem. Sett i ovnen i noen minutter til baconet er stekt og chèvren er gjennomvarm. Og voilà – et perfekt innslag på tapasbordet.

Varm chèvresalat er er klassiker blant franske forretter. Dressingen er pur og flytende honning.

Deilig konsistens
Moser du chèvre naturell, blander den med litt crème fraîche og tilsetter de krydderne du skulle ønske, kan den brukes både som smøreost og som dip til grønnsaker. Et annet godt tips er å røre ut chèvre med en fin olivenolje, og tilsette friske urter. Da får geitosten en smørbar konsistens. Gni et fedd hvitløk over en tykk bondebrødskive og smør på osten. Topp med tomatskiver og grill den eventuelt noen minutter i ovnen.

Prøv også noen av oppskriftene under. Om du vil, kan du slå til med chèvre i både forrett, hovedrett og dessert!

HER KAN DU LESE MER.(Ekstern link)

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.