RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Chevron fikk marginsmell

Sist oppdatert:
ExxonMobil skuffet torsdag og Chevron følger samme spor fredag.
Tredje kvartal har vært et vanskelig kvartal for de to største amerikanske oljekonsernene. Torsdag raste verdens største børsnoterte selskap, ExxonMobil etter å ha skuffet i tredje kvartal. I dag legger Chevron også frem en tilsvarende svak rapport for kvartalet.

Chevron mleder om et resultat på 1,75 dollar per aksje, inkludert engangsposter på 19 cent per aksje. Ifølge estimater innhentet av Thomson Financials hadde analytikerne sett for seg 2,07 dollar per aksje.

Driftsinntektene endte på 55,17 milliarder dollar, mot ventet 58,28 milliarder i tredje kvartal. I samme periode i fjor hadde Chevron driftsinntekter på 54,21 milliarder og et resultat per aksje på 2,29 dollar.

I likhet med storebror Exxon er det spesielt marginfallet i den nedstrømsaktiviteten som kjører ned tallene til Chevron. Selskapets nedstrømsaktiviteter måtte se resultatet falle med 1,1 milliard dollar sammenlignet med tredje kvartal i fjor.

Nettoresultatet totalt sett falt fra 5,02 milliarder dollar i fjor til 3,72 milliarder i årets tredje kvartal.

Som Exxon, viser Chevron til at selskapet ikke klarte å overføre de økte kostnadene til råolje innkjøp over på kundene, og dermed kom marginene under press.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere