RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Chevron tar første raffineriskritt

Sist oppdatert:
Oljegiganten Chevron tar nå som første amerikanske selskap konsekvensen av markedet store bekymring over manglende raffinerikapasitet og vedtar en mindre utvidelse av et eksistrende anlegg i USA
Chevrons raffineridivisjon vedtok i går kveld å bygge ut kapasiteten ved Pascagoula raffineriets krakker med 25 prosent fra dagens 63.000 fat pr. dag.

Tiltaket vil øke produksjonen av bensin med omkring 500.000 gallons pr. dag, og vil koste omkrin 150 millioner dollar i investeringer.

Chevron har allerede de nødvendige tillatelser, og forventer å sette i gang om en måned. Utvidelsen forventes å være klar til slutten av 2006.

Det har ikke vært gjort større utvidelser eller nybygg av raffinerier i USA siden 1970-tallet, og den sprengte raffineringskapasiteten i USA og globalt er en av de største driverne i den kraftige oljeprisoppgangen de siste to årene. Raffineringsproblemet har fått økende oppmerksomhet det siste året, spesielt i det bensin og fyringsoljehungrige USA.

Anlegget ligger i delstaten Mississippi. Totalt har Chevron en raffineringskapasitet på 2 millioner fat pr. dag, hvor Pascagoula-anlegget er det største med et inntakt på 350.000 fat råolje pr. dag og en bensinproduksjon på 5 millioner gallon bensin pr. dag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere