RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

ChevronTexaco og Gazprom ser på samarbeid

Sist oppdatert:
Den russiske gassgiganten Gazprom og amerikanske ChevronTexaco har nå inngått en avtale om å se på felles prosjekter inn naturgasseksport og gassleting
Ifølge næringslivsavisen Wall Street Journal så kan avtalen føre til at Gazprom blir en eksportør av naturgass til det amerikanske markedet. Det er imidlertid avhengig av om Russlands største naturgassprodusent kommer frem til et samarbeid med ChevronTexaco forløpig er de kun enige om å se på fellesmuligheter.

Gazprom er kontrollert av den russiske staten som eier 38 prosent av selskapet.

Styreformann Alexei Miller i Gazprom sier i en pressemelding at han ønsker avtalen fordi tilgang til det amerikanske gassmarked er strategisk viktig for konsernet.

En slik åpning er imidlertid ifølge WSJ avhengig av bygging av komplekse og dyre terminaler for eksport og import av flytende naturgass, LNG.

Gazprom har imidlertid en lang historikk på samtaler med vestlige selskaper uten å ende opp med noen signert avtale, og avtalen med Chevron stopper heller ikke Gazprom fra å føre samtaler med andre selskaper, ifølge WSJ.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere