RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

ChevronTexaco toppet estimatene

Sist oppdatert:
Oljegiganten ChevronTexaco fikk et resultat i andre kvartal som lå noe over analytikernes forventninger. Det er spesielt raffinering og markedsføring og transport som trekker opp
Chevtex fikk et resultat på 1,6 milliarder dollar, men justert for en ekstraordinær belastning på 117 millioner dollar, endte det på drøye 1,7 milliarder, eller 1,61 dollar pr. aksje.

Det var ifølge estimater innhentet av First Call ventet et resultat på 1,52 dollar pr. aksje.

Områdene raffinering, markedsføring og transport sto for den største økning av bunnlinjen, og økte resultatene fra 18 millioner dollar i andre kvartal 2002 til 438 millioner i år.

Konsernets tap på energiselskapet Dyengy samt eiendoms og investeringsporteføljen falt fra 893 millioner i fjor til 154 millioner i årets andre kvartal.

Resultatet i kjernevirksomheten innen olje- og gassproduksjon økte fra 1.246 millioner dollar til 1.282 millioner.

ChevronTexaco opplyser at de kapital- og leteinvesteringer på 3.454 millioner dollar hittil i år, mot 4.323 millioner i samme periode i fjor, et fall på 20 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere