Chicago legger ned

Chicago arbeidsløse arbeidssøkere

Chicago arbeidsløse arbeidssøkere Foto: Scott Olson (Scanpix/AFP/Getty Images)

Chicago legger ned tjenestene og permitterer sine ansatte for å spare penger.

Mandag 17. august kutter Chicago by til beinet for å spare penger. I budsjettet for 2009 har byen lagt inn tre dager med redusert bemanning og tjenestetilbud.

Rådhuset, biblioteker, søppeltømming og andre ting som byer vanligvis trenger, må innbyggerne i Chicago leve uten denne dagen. De kommunalt ansatte blir permittert uten lønn i 24 timer.

Sparetiltak
Bare helt nødvendige tjenester som brannvesen, politi og leger vil jobbe som vanlig.

Chicago har kalkulert med å spare 8,3 millioner dollar på sine tre reduserte dager, skriver CBS Broadcasting.

I tillegg til disse tre sparedagene, har byen bedt alle ikke fagorganiserte ansatte om å ta en rekke permitterte dager og ubetalte feriedager. Dette vil spare byen for ytterligere 34 millioner dollar, skriver administrasjonen til Chicago på sin hjemmeside.

Også mange av de fagorganiserte har godttatt å ta slike ubetalte feriedager for å bedre på byens økonomi.

Kraftig nedgang
- Hver dollar vi sparer på disse tiltakene hjelper til å redde jobber, og på lang sikt å opprettholde tjenestetilbudet til chicagoere, sier borgermester Richard M. Daley i en pressemelding.

- Denne planen er avhengig av at våre ansatte bidrar til å løse våre svært alvorlige budsjettproblemer. Jeg vil nok en gang takke dem for deres offer, sier han.

Til tross for sparetiltakene har Chicago nå et budsjettunderskudd på 135 millioner dollar, og byen regner med at budsjettunderskuddet for 2009 vil bli på mellom 250 og 300 millioner dollar. Årsaken er det enorme inntektstapet byen har fått etter at USA ble kastet ut i resesjon.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.