RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Chile åpner museum for menneskerettigheter

Santiago (NTB-AFP): Et museum som hedrer dem som ble drept, forsvunnet og torturert under det 17 år lange militærdiktaturet i Chile, åpnet mandag i Santiago.

Museet i sentrum av Santiago har vært et yndet prosjekt for president Michelle Bachelet, som sammen med sin mor ble arrestert og torturert og tilbrakte mange år i eksil etter at general Augusto Pinochet tok makten.

Hennes far, som var general og motstander av militærkuppet, døde i et av diktator Pinochets fengsler.

Museet samler under ett tak video- og audiodokumentasjon, personlige gjenstander og offisielle dokumenter om bruddene på menneskerettighetene under diktaturet.

Museet åpner kort før Bachelets periode som president er over. Hun nyter skyhøy støtte etter å ha styrt Chile helberget gjennom finanskrisen, redusert skillet mellom fattig og rik og dempet motsetningene i landet etter diktaturet.

Pinochet tok makten i et militærkupp mot den sosialistiske presidenten Salvador Allende i 1973. Diktaturet falt da det tapte en folkeavstemning i 1990. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere