*Nettavisen* Nyheter.

Chilensk fly med 38 personer om bord savnet på vei til Antarktis

This Jan. 20, 2015 aerial photo, shows the terrain that is seen on a flight from Punta Arenas to King George Island, Antarctica. No matter how tourists arrive, weather delays are the norm. During the recent patch of heavy fog, for six days planes were unable to take off or land on King George, leaving guides to deal with frustrated tourists.

KING GEROGE ISLAND: Innflygingen til King George Island i Antarktis sett fra et fly som kommer fra Chiles Punta Arenas. Illustrasjonsfoto. Foto: Natacha Pisarenko (AP Photo / NTB scanpix)

Et Hercules-fly med 38 mennesker om bord på vei fra Punta Arenas i Chile til Antarktis fryktes styrtet, opplyser chilenske myndigheter.

10.12.19 09:59

OSLO (Nettavisen): Chilenske myndigheter sier de «antar flyet som tapt» siden det har gått over sju timer siden de sist var i kontakt med flyet.

Det var i alt 38 mennesker om bord i flyet, 17 besetningsmedlemmer og 21 passasjerer, opplyser det chilenske luftforsvaret.

- Vi har ingen indikasjoner på at norske borgere var om bord i det chilenske flyet som er savnet i Antarktis, sier kommunikasjonssjef Trude Måseide i Utenriksdepartementet til Nettavisen.

Den norske forskningsstasjonen Troll ligger i Dronning Mauds land i Øst-Antarktis langt unna den chilenske Eduardo Frei-basen dit flyet var på vei.

Alle tilgjengelige ressurser i området, både på sjøen og i lufta, er satt inn i søket i området der radiokommunikasjonen med flyet ble brutt. Søket gjennomføres i håp om «å finne mulige overlevende», skriver Chiles luftvåpen i en pressemelding klokka 05 norsk tid tirsdag.

Det søkes også etter flyet, opplyser myndighetene.

Klikk på bildet for å forstørre. HER FORSVANT FLYET: Basen mistet radiokontaktet med Hercules-flyet klokka 18.13 lokal tid.

HER FORSVANT FLYET: Basen mistet radiokontaktet med Hercules-flyet klokka 18.13 lokal tid. Foto: (Chiles luftvåpen)

Flyet av typen C-130 Hercules tok av klokken 16.55 mandag lokal tid. Flygeledelsen oppgir at den mistet kontakten med flyet klokken 18.13.

Flyet tok av fra Punta Arenas, helt sør i Chile. Det var på vei til Eduardo Frei, som er Chiles hovedbase i Antarktis. Basen ligger på King George Island. Flere forskningsstasjoner holder til der.

Folk om bord på flyet skulle ut til basen i Antarktis blant annet for å drive vedlikehold av en flytende drivstoffledning på stedet.

Myndighetene har satt kriseberedskap. De pårørende av personene som var om bord på flyet, er varslet.

Klikk på bildet for å forstørre. MISTET RADIOKONTAKT: Det chilenske flyvåpenet bekrefter at et Hercules-fly med 38 personer om bord er savnet på vei fra flybasen i byen Punta Arenas til forskningsstasjonen Eduardo Frei i Antarktis. Basen mistet radiokontaktet med flyet klokka 06.13.

MISTET RADIOKONTAKT: Det chilenske flyvåpenet bekrefter at et Hercules-fly med 38 personer om bord er savnet på vei fra flybasen i byen Punta Arenas til forskningsstasjonen Eduardo Frei i Antarktis. Basen mistet radiokontaktet med flyet klokka 18.13. Foto: Faksimile

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag