OSLO (Nettavisen): Chilenske myndigheter sier de «antar flyet som tapt» siden det har gått over sju timer siden de sist var i kontakt med flyet.

Det var i alt 38 mennesker om bord i flyet, 17 besetningsmedlemmer og 21 passasjerer, opplyser det chilenske luftforsvaret.

- Vi har ingen indikasjoner på at norske borgere var om bord i det chilenske flyet som er savnet i Antarktis, sier kommunikasjonssjef Trude Måseide i Utenriksdepartementet til Nettavisen.

Den norske forskningsstasjonen Troll ligger i Dronning Mauds land i Øst-Antarktis langt unna den chilenske Eduardo Frei-basen dit flyet var på vei.

Alle tilgjengelige ressurser i området, både på sjøen og i lufta, er satt inn i søket i området der radiokommunikasjonen med flyet ble brutt. Søket gjennomføres i håp om «å finne mulige overlevende», skriver Chiles luftvåpen i en pressemelding klokka 05 norsk tid tirsdag.

Det søkes også etter flyet, opplyser myndighetene.

Flyet av typen C-130 Hercules tok av klokken 16.55 mandag lokal tid. Flygeledelsen oppgir at den mistet kontakten med flyet klokken 18.13.

Flyet tok av fra Punta Arenas, helt sør i Chile. Det var på vei til Eduardo Frei, som er Chiles hovedbase i Antarktis. Basen ligger på King George Island. Flere forskningsstasjoner holder til der.

Folk om bord på flyet skulle ut til basen i Antarktis blant annet for å drive vedlikehold av en flytende drivstoffledning på stedet.

Myndighetene har satt kriseberedskap. De pårørende av personene som var om bord på flyet, er varslet.