*Nettavisen* Nyheter.

Chili dreper kreftceller

Ny forskning viser at prostatakreftceller ikke tåler chili.

15.03.06 20:57

(SIDE2): Stoffet capsaicin, som gir chilien den sterke smaken, dreper 80 prosent av kreftcellene, viser forskningen fra Journal Cancer Research.

Undersøkelsen er utført på mus og viser at musene som fikk en stor mengde capsaicin to til tre ganger om uken, fikk færre kreftceller. Capsaicin hadde en sterk anti-formerende effekt på prostatakreftceller.

Musene inntok like mye chili som svarer til at en voksen person spiser mellom tre og åtte chilifrukter tre ganger i uken.

Musene ble genetisk modifisert med prostatakreft fra mennesker før forsøket startet.

Selv om chili kan hjelpe mot prostatakreftceller er det uvisst om den har den samme effekten på alle kreftceller.

Eksperter på prostatakreft sier at capsaicin kan bli brukt som fremtidens medisin, men de advarer mot å spise for mye av den sterke pepperen da det tidligere har blitt linket til magekreft, skriver BBC News.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.