RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Chippet Vålerenga til finalen

Sist oppdatert:
- I overkant kaldt gjort, sier VIF-treneren.

Diskutér JET her

Vålerenga er i finalen i Junior Elite-turneringa (JET) på Hamar etter at Rosenborg ble slått i en spennende straffesparkkonkurranse lørdag ettermiddag. Innbytter Mikael Johansen avgjorde konkurransen da han chippet inn Vålerengas femte straffespark.

- Jeg synes det var i overkant kaldt gjort, men mål er mål, gliser en strålende fornøyd Vålerenga-trener Andreas Holter.

Støtt Vålerenga i finalen.
Meld deg på bussen nå!

Gode bytter
Johansen ble matchvinner sammen med en annen innbytter, keeper Kristian Krohn Holm.

- Det var veldig bevisst at vi satt inn Kristian og Mikael i sluttminuttene. Mikael pleier å være sikker fra ellevemetersmerket, mens Kristian har bra statistikk på straffespark. Det viste seg å være gode bytter. Mikael scora og Kristian reddet to RBK-skudd.

Stefan Strandberg, Emilio Garcia og Kristian Brix scoret på de tre første straffesparkene, mens Chuma Anene misset sitt forsøk.

Også for to år siden møttes Vålerenga og Rosenborg i semifinalen i JET. Da som nå stod det 0-0 ved full tid og kampen måtte avgjøres med straffesparkkonkurranse. Den gang trakk Rosenborg det lengste strået.

- Det er klart det var litt ekstra deilig å vinne i dag med tanke på det som som skjedde for to år siden. Den gangen fortjente egentlig ingen å gå videre. Det var en veldig dårlig kamp mellom to tomme lag. I dag leverte imidlertid både vi og Rosenborg en god kamp.

- Begge lag hadde gode sjanser, men vi hadde kanskje de aller feiteste. Kampen kunne bikket begge veier, men det er ingenting å si på at vi trakk det lengste strået, sier Holter.

Les alt om JET her.

Mange viste seg frem
Selv om keeper Krohn Holm og matchvinner Johansen var i fokus etter kampen, var det flere Vålerenga-spillere som utmerket seg mot Rosenborg.

- Emilio Garcia var god på backen. Han tok luven av kantspillerne til RBK. Jeg tror det var litt av nøkkelen i dag. Vi demmet godt opp for deres kantspill. I tillegg synes jeg at Stefan Strandberg spilte en solid kamp. Han ryddet opp foran stopperne og ga oss trygghet.

- På midtbanen la dessuten Kristian Brix og Nikolai Djuepsland ned veldig mange meter.

Vålerenga møter Strømsgodset i finalen på Briskeby søndag klokka 13.00.

Diskutér JET her

Vålerenga - Rosenborg 0-0 (0-0) (4-3 etter straffesparkonkurranse)
Ottestad stadion

Gut kort Vålerenga: Prince Mambouana

Vålerengas lag: Gudmund Taksdal Kongshavn (Kristian Krohn Holm fra 78) - Soliman Aoudia, Prince Mambouana, Andreas Aanesrud, Emilio Garcia - Stefan Strandberg, Nikolai Djupesland, Kristian Brix - Christer Jensen, Anders Lie (Mikael Johansen fra 68), Håvard Nielsen (Chuma Anene fra 65)

Støtt Vålerenga i finalen.
Meld deg på bussen nå!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere