RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Chira berget etter 35 timer i bergsprekk

Foto: Roy Hoff/YouTube
Sist oppdatert:
Se videoen av den dramatiske redningsaksjonen og det hjertelige gjensynet med matfar.

Hunden Chira forsvant brått under en treningstur tidlig søndag morgen.

GPS-signalene forsvant, og eierne, venner og turgåere letet i halvannen dag før de med ett ble obs på noen ul fra langt nedi en bergsprekk.

Lettelsen var enorm da eier Roy Hoff så at hunden var uskadd, men det var ikke greit å få henne opp av sprekken, ifølge Avisa Nordland.

Redningen ble klatrer og tau, og etter 35 timer i den mørke bergsprekken ble beagelen Chira endelig gjenforent med sine eiere.

Sjekk gjensynsgleden i videovinduet under artikkelen (Chira blir heist opp etter rundt 3.30 minutter ut i videoen).

Mest lest i Nettavisen:

Ga ikke opp
Det var under en treningstur med harehunden i Spilderdalen ved Ørnes tidlig søndag morgen at eier Roy Hoff mistet gps-signalene og Chira ikke kom tilbake til utgangspunktet.

- Jeg ventet noen timer, og regnet med at hun ville komme tilbake, men etterhvert ble jeg bekymret og begynte å lete, forteller Hoff.

Chira var sporløst borte. Han og samboeren Stine Edvardsen letet i timesvis etter hunden, uten resultat.

- VI møtte flere turgåere, som også letet etter Chira, og det er tydelig at historien spredde seg, for mye folk bidro i letingen hele dagen. Det er fantastisk å se at folk bryr seg, og jeg vil gjerne takke alle som var med. Særlig noen av vennene våre som brukte mange timer på å hjelpe oss å lete, sier Hoff.

Fant Chira
Hele søndagen gikk uten resultat, og Hoff gruet seg til å gå opp og fortsette letingen på mandag.

Han fryktet at det hadde skjedd noe med familiens kjæledegge og turkamerat, men kunne ikke gi opp. Og mandag formiddag kom gjennombruddet.

- Vi skulle ta en pause i letingen, og jeg ropte til en kamerat at han måtte komme. Da hørte vi med ett noen ul fra langt nedi en bergsprekk noen hundre meter fra der vi satt, forteller Hoff.

Hunden ble lokalisert, og gleden var stor. Etter mange forsøk på å få Chira opp fra sprekken, kunne hund og eiere endelig gjenforenes mandag ettermiddag.

- Chira var utrolig glad og ivrig da hun kom opp. Men da hun kom hjem var hun helt utslått, Orket ikke å herje med katten vår en gang, forteller Hoff. Sliten og utslått, men glad og lettet var også hundens eiere, som priser seg lykkelig for at historien endte godt.

Brukshund
- En hund er nå en gang mer enn en hund, og vi er blitt veldig glade i Chira. Vi fikk henne i mai i år, og vi bruker mye tid på å trene med henne. Jeg er utrolig takknemlig for all hjelpen vi fikk, og nå har både vi og Chira det bra, sier Hoff, etter en dramatisk og slitsom helg og ukestart for meløyfjerdingene.

Les flere saker fra Avisa Nordland.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere