Gå til sidens hovedinnhold

Chirac tiltales i korrupsjonsskandale

Den tidligere franske presidenten skal ha betalt folk for jobber de ikke hadde.

Den tidligere presidenten tiltales i en korrupsjonsskandale der flere personer skal ha mottatt lønn for fiktive jobber i løpet av den tiden Chirac var borgermester i Paris på 1970, -80 og 90 tallet.

Underslag
Jacques Chirac tiltales for underslag og økonomisk utroskap.

- Han tar det hele med ro og er fast bestemt på å bevise at ingen av jobbene det er snakk om, var fiktive, skriver en talsperson for Chirac i en pressemelding.

Franskmannen har vært under etterforskning siden han gikk av som president for snart tre år siden.

Ville droppe saken
Statsadvokaten ville droppe saken, og mente det ikke var funnet nok bevis i løpet av etterforskningen til å tiltale Chirac. Dommeren mente altså noe annet.

Fredag sa dommeren at anklagene om økonomisk utroskap strekker seg tilbake til tiden før 1994, mens underslagsdelen gjelder perioden mars 1994 til mai 1995, da Chirac sverget troskapseden som president.

Les: Chirac granskes for underslag

Var immun
En rekke av Chiracs partisympatisører skal ha mottatt lønn av rådhuset i Paris for en rekke fiktive jobber i perioden 1977 til 1995. Rundt 40 personer skal ha mottatt lønn til tross for at de ikke var tilknyttet rådhuset, og 20 personer er mistenkt for å være tilknyttet jobbsvindelen som fant sted på 1980- og 1990-tallet.

Chirac har hele tiden avvist anklagene, men var immun mot rettsvesenet i kraft av sitt embete som president. Den immuniteten miste Chirac da han gikk av som landets president i 2007.

Jacques Chirac var president i Frankrike fra 1995 til 16. mai 2007.

Kommentarer til denne saken