RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Splash/All Over Press)

Chrissy (27) fikk nytt ansikt

Sist oppdatert:
For 11 år siden ble hun skutt på fest - denne uken fikk hun nytt ansikt.

(SIDE2): Amerikanske Chrissy Steltz (27) ble skutt i ansiktet da hun var bare 16 år gammel.

I hele 11 år har hun gått med en svart sovemaske over øynene for å skjule de voldsomme skadene ansiktet hennes fikk etter skyteepisoden.

(OBS! Sterke bilder i bildeserien).

Få siste nytt fra Side2.no: Klikk her!

Nytt ansikt
Denne uken kunne endelig Chrissy fjerne masken og la sin lille sønn og resten av familien få se hennes nye ansikt for aller første gang siden ulykken.

Et team av leger har jobbet i mange år med å utvikle ansiktsprotesen som ser livaktig ut og føles som et ordentlig ansikt. Ifølge den britiske avisen The Sun skal de ha jobbet gratis og brukt fritiden sin på å hjelpe den unge moren.

Ved å bruke bilder av Chrissy fra hun var 16, klarte de å kreere et ansikt som gir et inntrykk av hvordan hennes ansikt ville se ut 11 år etter. Protesen kan tas av og på ansiktet.

Skutt på fest
I 1999 var Chrissy på fest i hjembyen Milwaukee i USA. Noen fulle ungdommer lekte med en hagle da den plutselig gikk av. Skuddet traff 16-åringen midt i fjeset.

Selv tryglet Chrissy ungdommene om å la være å rette skytevåpenet mot henne.

- Mine eksakte ord var, putt våpenet ned før du dreper noen. Han fortalte meg at det ikke var ladd, sier Chrissy om øyeblikket rettet før ulykken inntraff.

Hun mistet øynene, nesen og store deler av hodet i den tragiske ulykken - men overlevde mirakuløst etter seks uker i koma.

Ny selvtillit
Etter ulykken følte 16-åringen at hun hadde to valg - synes synd på seg selv eller gripe om sitt nye liv fullt ut. Hun valgte det siste. Hun mistet både syn og luktesans, men bestemte seg for ikke å gi opp.

Chrissy lærte å bruke markørstokk og leser blindeskrift. Etter noen år møtte hun kjæresten sin på en skole for blinde, og i fjor sommer fikk de en liten gutt. Paret bor nå i den lille byen Eugene i Oregon.

27-åringen er svært lykkelig over å ha fått ansiktsprotesen, og selv om hun ikke kan se den har den gitt henne noe verdifullt - ny selvtillit.

3514

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere