Christensen: - I sterk tvil om oppgaven

Oslo (NTB): Marit Christensen sier hun var i sterk tvil om hun ville ta på seg oppgaven med å skrive en bok om Anders Behring Breiviks mor.

- Innledningsvis var jeg i sterk tvil om jeg ville gi meg inn på denne oppgaven i det hele tatt fordi jeg synes 22. juli-hendelsene er så mye større enn oss enkeltmennesker. Men jeg følte meg ganske ydmyk til å ta på meg denne oppgaven, jeg følte jeg måtte, at det var mitt samfunnsoppdrag, sa Christensen under forlaget Aschehougs presentasjon av boka «Moren. Historien om Wenche Behring Breivik» torsdag.

Hun åpnet bokpresentasjonen med å si at hun nå er svært glad for at boka om Wenche Behring Breivik er ferdig.

- Det har vært en meget ansvarsfull, men veldig vanskelig og en viktig oppgave slik jeg ser det. I løpet av det siste halvannet året har dette betydd konstant stress, det har vært sterkt hemmelighold og veldig mye fram og tilbake. Jeg må si jeg faktisk er ganske sliten, sa Christensen.

Hun fortalte videre at det var forskjellige stadier i samarbeidet med Wenche Behring Breivik. I den første perioden skulle de begge være forfattere, forfattere i gåseøyne som hun formulerte det, med én som forteller og én som skriver.

Deretter oppsto en tre måneder lang pause hvor Christensen avsluttet kontakten, bortsett fra enkelte spørsmål om hvordan den dødssyke kvinnen hadde det. Men kontakten ble tatt opp på ny etter at Wenche Behring Breivik igjen tok kontakt med forfatteren. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.