En ettermiddag for noen uker siden var 29-åringen på vei hjem fra jobb til leiligheten sin på Grünerløkka. I gaten like ved fikk han se en mann som var i full sving med å hente ut klær fra en av Fretex mange containere.

Har du tips eller innspill? Kontakt Nettavisen påvaktsjef@nettavisen.no!

Rekdahl tok da opp mobilkameraet og både fotograferte og filmet mannen. Til Nettavisen forteller han at han gjentatte ganger har sett samme hendelsesforløp finne sted.

- Jeg tok opp kameraet og han kunne tydelig se at det var ham jeg tok bilder av. Likevel fortsatte han med å tømme containeren, og brydde seg ikke om at jeg og flere andre fulgte med, sier han.

Ifølge Rekdahl er mannen han obsertverte på klesjakt en del av romfolk-miljøet som bor rundt omkring i hovedstaden.

Saken fortsetter under bildet...

Få anmeldte forhold
Daglig leder Eivind Madsen i Fretex Øst-Norge sier til Nettavisen at det ikke er et stort problem med tyveri fra klesboksene.

- Vi har anmeldt et par forhold, men med tanke på antall bokser vi har plassert ut, ser vi ikke på dette som et stort problem, sier han.

En mann ble i fjor pågrepet, mistenkt for å ha stjålet klær fra en Fretex-container.

Mannen var ikke en del av romfolket.

Madsen understreker at Fretex ser alvorlig på alt som bli stjålet fra boksene, og at det er organisasjonens ønske å ta vare på alle gaver vi får.

- Tømmer boksene ofte
- Det er unødvendig å forsyne seg fra boksene, vi deler ut klær til dem som trenger det. De som har behov bør heller oppsøke de stedene hvor de kan få klær utdelt, sier han.

Når noen putter poser med klær i Fretex-boksene blir klærne Fretex’ eiendom. Å forsyne seg fra dem er straffbart. Står imidlertid klærne i poser ved siden av boksen er det ikke forbudt å plukke med seg klærne.

- På veldig mange av boksene har vi oppslag med et mobiltelefonnummer som man kan sende inn en tekstmelding til og gi beskjed om boksene er fulle. De fleste av boksene i Oslo tømmes tre ganger i uken. Vi oppfordrer folk til ikke å sette fra seg klær som de ønsker å gi til oss utenfor boksene, sier han.

Nettavisen har vært i kontakt med politiet, som ikke kan opplyse antall anmeldte forhold ved tyveri fra Fretex-containere, og henviser til Frelsesarmeen i denne aktuelle saken.

Hva synes du om dette? Diskuter i kommentarfeltet under artikkelen! Vi oppfordrer til en saklig debatt .