Gå til sidens hovedinnhold

Christian Tybring-Gjedde varslet boikott av Dagens Næringsliv-journalister fra Stortingets talerstol

Frps Christian Tybring-Gjedde er svært kritisk til en sak Dagens Næringsliv skrev om partiet. Nå varsler han boikott av tre journalister i avisen.

Dagens Næringsliv publiserte 13. februar en artikkel der skrev at Frp ikke var med på flertallet i utenrikskomiteens støtte til EØS, USA og Nato før partileder Siv Jensen grep inn. Det skal ha skjedd i forbindelse med en melding komiteen jobbet med om Norges rolle og interesser i internasjonalt samarbeid mellom flere land. I artikkelen refererte avisen til anonyme kilder.

Medier24 skriver at Frps utenrikspolitiske talsmann Christian Tybring-Gjedde tirsdag tok opp Dagens Næringslivs sak fra talerstolen på Stortinget.

Les også: Regjeringen beordrer stans i tvangsretur - Frp reagerer kraftig

I innlegget beskyldte Tybring-Gjedde avisen for å koke suppe på en spiker og komme med løgner. Han sa deretter at han fremover ikke vil snakke med journalistene Marie Melgård, Tore Gjerstad og Gard Oterholm, som har skrevet saken.

Les også: Nettavisen-måling for februar: Frp suser forbi Senterpartiet

Nyhetsredaktør Janne Johannessen i Dagens Næringsliv sier til Medier24 at hun ikke har registrert at noe av det som står i saken, er tilbakevist.

– Christian Tybring-Gjedde fikk dessuten gjentatte muligheter til å kommentere saken, men valgte å avstå. Vi synes det er veldig spesielt å bruke Stortingets talerstol til å fremføre denne typen påstander og å varsle boikott av noen av landets fremste politiske journalister, sier Johannessen.

(©NTB)

Kommentarer til denne saken