RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Christies bruk av katastrofemidler etterforskes

Washington (NTB-AFP): Guvernør Chris Christie etterforskes for beskyldninger om at han sløste bort krisemidler på 13 millioner kroner på en reklamekampanje.

Den til nå svært så populære New Jersey-guvernøren etterforsket av føderale myndigheter. Mistanken er at han kan ha brukt penger som skulle brukes til å hjelpe ofre etter stormen Sandy, til å lage turistreklame der han og hans familie spilte store roller.

Christie regnes som en av favorittene til å bli republikanernes presidentkandidat i 2016. Men han er allerede i hardt vær for avsløringen om at medlemmer av staben hans skapte trafikkaos på en bru mellom New Jersey og New York for å hevne seg på en politisk motstander.

Christie har rykte på seg som en handlingens mann som snakker rett fra levra. Han fikk mye skryt for sin håndtering av stormen Sandy, som gjorde store ødeleggelser på den amerikanske østkysten i 2012.

TV-reklamen skulle lokke turister tilbake til den gjenoppbygde Jersey-kysten. Beskyldningene mot Christie er at han valgte et anbud for å lage reklamen som lå over 13 millioner kroner høyere enn det laveste.

Differansen kunne ha gitt 44 familier som mistet hjemmet sitt et tilskudd på 300.000 kroner hver, sier den demokratiske kongressrepresentanten Frank Pollone fra New Jersey. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere