Christine sitter mutters alene på Bukta. Nå søker hun venner på Facebook

ALENE: Christine Jakobsen stilte mutters alene på Bukta. For å slippe å kjede seg, søkte hun Bukta-venner på en av byens største Facebook-sider.

ALENE: Christine Jakobsen stilte mutters alene på Bukta. For å slippe å kjede seg, søkte hun Bukta-venner på en av byens største Facebook-sider. Foto: Stian Joachim Olsen

Christine Jakobsen (25) flyttet til byen i januar. Fordi hun nettopp har fått ny lever, har hun vært mye syk og innendørs. Nå søker hun nye venner.

I gruppen kjøpe-selge-bytte i Tromsø, har hun derfor lagt ut et innlegg, om noen kan tenke seg å være sammen med henne under festivalen, skriver Nordlys.

"Det e ganske lett å kjenne mæ igjen , har lilla hår å e såklart den eneste som sitt på kanten ved mijøstasjon ved Bukta bar", skriver Christine når Nordlys tar kontakt.

Levertransplatasjon

Det viser seg at Hammerfest-jenta har litt av en historie å fortelle. Det er nemlig ikke helt tilfeldig at hun ikke har møtt så mange i Tromsø.

- Jeg var gjennom en levertransplantasjon i oktober, og flyttet fra Hammerfest til Tromsø, fordi jeg trenger medisinsk oppfølging, sier Jakobsen.

22. juli 2014 ble hun alvorlig syk, og det ble snart klart at Jakobsen hadde behov for en ny lever. Den fikk fra en avdød donor, i oktober i fjor.

- Det er en stor operasjon, og jeg har vært veldig svak i ettertid. Derfor har jeg ikke fått kommet meg så mye ut i Tromsø, for å bli kjent med folk, sier hun.

I god form

Som ny i byen meldte hun seg som frivilig på Bukta torsdag, i håp om å treffe noen hun kunne henge med resten av helgen.

- Jeg kjenner to som er her, men de jobber som frivillig i dag også, derfor ble jeg litt alene, sier hun.

Hun tar det fortsatt litt med ro etter transplantasjonen, men sier selv at hun nå er i god form og klar for nye bekjentskaper.

- Det er ikke så artig å sitte her helt alene, derfor la jeg ut det innlegget. Jeg har allerede fått noen venneforespørsler, sier hun.

Kampsak

I Norge er det svært få som har vært igjennom en transplantasjon. Jakobsen var heldig som fant sin donor, og siden har donorsaken blitt en kampsak for henne.

Når hun først har Nordlys i tale, lar hun ikke muligheten gå fra seg.

- Det står 450 mennesker i donorkø i Norge. Jeg vil oppfordre alle til å melde seg som donor. Man trenger bare å fylle ut et kort, sier hun.

Etter å ha kjempet seg gjennom en lang sykdomsprosess, gleder hun seg over lysere dager i Tromsø.

Det eneste hun ønsker seg, er en venn eller to å dele de gode konsertopplevelsene på Bukta med.

- Jeg sitter her, så der er bare å ta kontakt. Alle som vil, får være min venn, ler hun

Les flere saker fra Nordlys her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.