RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Christoph Waltz åpnet Oscar-showet

Los Angeles (NTB-AFP): Et glitrende Oscar-show kom i gang søndag kveld med prisen for beste birolle til østerrikske Christoph Waltz for sin rolle i «Inglourious Basterds».

Showets verter var Steve Martin og Alec Baldwin som åpnet med mer eller mindre vellykkede vitser om alle de nominerte skuespillerne og regissørene som satt i salen.

Waltz fikk prisen for sin rolle som den sadistiske nazioffiseren i Quentin Tarantinos blodige krigsfilm fra annen verdenskrig.

- Oscar og Penelope, det er bingo, sa Waltz da han mottok den berømte statuetten fra en strålende Penélope Cruz i burgunder kjole i Kodak-teateret i Los Angeles.

Kort etter stakk «Up» av med prisen for beste animasjonsfilm, en tegnefilm om en eldre herre som flyr av gårde i huset sitt under en sky av heliumballonger for å leve ut drømmen om å se regnskogen i Sør-Amerika.

Både Waltz og «Up» var favoritter i sine kategorier, men i kategorien for beste film er konkurransen knivskarp mellom «Avatar» og «The Hurt Locker». (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere