RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

CIA forsyner syriske opprørere med våpen

Foto: FRANCISCO LEONG (Afp)
USA har de siste par ukene for første gang sendt flere våpenlaster til opprørerne i Syria, skriver Washington Post.

Washington (NTB): Ifølge avisen er det den amerikanske etterretningsorganisasjonen CIA som organiserer våpenforsendelsene.

De syriske opprørerne får nå både håndvåpen og ammunisjon fra USA, og de skal også ha fått kjøretøy og avansert kommunikasjonsutstyr de siste par ukene.

President Barack Obama lovet for flere måneder siden å trappe opp støtten til opprørerne, men våpenforsendelsene har latt vente på seg.

USA frykter blant annet at våpnene skal havne i gale hender, nærmere bestemt hos militante islamister i opprørernes rekker, som står på USAs liste over terroristorganisasjoner.

Frykten for dette gjør at Washington fortsatt nøler med å etterkomme opprørerne ønske om panserbrytende raketter og luftvernraketter.

- Våpnene dekker ikke alle behov, men det er bedre enn ingenting, sier en syrisk opprørskilde til Washington Post.

CIAs våpenforsendelser går via et nettverk av hemmelige baser i Tyrkia og Jordan, som ble opprettet med amerikansk hjelp for å bistå Saudi-Arabia og Qatar med å sende våpen til opprørerne. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere