RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

CIA-gransking kritiseres fra alle kanter

Washington (NTB-AFP-AP): Granskingen av CIAs avhørspraksis som justisdepartementet i Washington har besluttet, blir fordømt både av konservative og liberale.

Tidligere visepresident Dick Cheney beskylder president Barack Obama for å sette USAs nasjonale sikkerhet i fare og sier at de som blir utsatt for gransking, er de som beskyttet USA etter 11. september-angrepene.

På den andre siden er borgerrettsorganisasjonen American Civil Liberties Union (ACLU) kritisk til at de ansvarlige i Bush-administrasjonen for mishandlingen av fangene ikke skal granskes.

Justisminister Eric Holder oppnevnte mandag John Durham til å granske påstandene om mishandling som kom fram i en rapport CIAs generalinspektør hadde skrevet.

En gruppe republikanske senatorer skrev mandag et brev til Holder der de advarer om at granskingen vil bli en langvarig og hard påkjenning for USAs etterretningsvirksomhet. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere