Gå til sidens hovedinnhold

CIA-nominert forsvarer droneangrep

Washington (NTB-AFP-Reuters): President Barack Obamas kandidat til å bli ny CIA-direktør, John Brennan, forsvarte bruken av droner mot terrorister da han ble grillet i Kongressen torsdag

Etter at høringen en stund ble avbrutt av demonstranter som protesterte mot den omstridte dronebruken, understreket Brennan at droner er en avgjørende siste utvei for å forsvare USAs sikkerhet rundt om i verden.

Brennan, som regnes for å være arkitekten bak droneprogrammet, måtte håndtere gjentatte spørsmål om de såkalte målrettede likvideringene, som også har rammet amerikanske statsborgere.

Flere demokratiske senatorer krevde mer åpenhet fra Det hvite hus om programmet og mer informasjon både til dem og til velgerne.

- Å ta opp kampen med al-Qaida er noe vi alle føler sterkt for. Men at presidenten skal ha frie tøyler til å drepe amerikanere uten lov og dom, er det som er så bekymringsfullt, sa senator Ron Wyden til Brennan.

Brennan gjorde det klart at droner bare settes inn for å redde liv, og at myndighetene gjør det aller beste de kan for å unngå at andre skades. (©NTB)

Reklame

Kurs: Dette må du vite om bobler