RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

CIA-sjef: - Militær løsning umulig i deler av Midtøsten

CIA-sjef John Brennan under et sikkerhetsmøte i vår.
CIA-sjef John Brennan under et sikkerhetsmøte i vår. Foto: Yuri Gripas (Reuters / NTB scanpix)
En militær løsning er umulig i deler av Midtøsten, sier CIA-sjef John Brennan. Han har også vanskelig for å se for seg fungerende sentralmyndigheter i enkelte av landene slik situasjonen er i dag.

Uttalelsene kom da Brennan talte på en etterretningskonferanse i Washington tirsdag.

– Når jeg ser på Libya, Syria, Irak og Jemen, er det vanskelig for meg å se for meg sentrale myndigheter i de landene som kan klare å holde kontroll over et territorium hvor grensene ble trukket etter andre verdenskrig, sa Brennan.

Han la til at han mener en militær løsning er umulig i alle disse landene.

– Man trenger å få ned temperaturen, forsøke å trappe ned konflikten, bygge opp tillit mellom partene som er der og som er oppriktig interessert i en fredsavtale, sa han.

Brennan får støtte av Bernard Bajolet, som leder den franske utenlandsetterretningen DGSE. Bajolet mener det er usannsynlig at regionen vil se lik ut etter konfliktene som nå pågår.

– Midtøsten slik vi kjenner det er over, jeg tviler på at det vil komme tilbake, sier den franske etterretningslederen, som understreker at han er sikker på at regionen vil stabilisere seg igjen en dag. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere