*Nettavisen* Nyheter.

CIAs nestsjef trekker seg

Washington (NTB-Reuters): CIA-toppen Michael Morell går av med pensjon i august, og trekker seg dermed som nestsjef i den viktige etterretningsorganisasjonen.

Morell (55) blir erstattet av Avril Haines, som har vært en av president Barack Obamas juridiske rådgivere i Det hvite hus de tre siste årene.

Hun har ingen bakgrunn fra CIA, men har tidligere jobbet tett sammen med den nye CIA-direktøren John Brennan. Han kom til CIA fra jobben som nasjonal sikkerhetsrådgiver for presidenten.

Morell har jobbet for CIA siden 1980, og ble visedirektør i 2010. Han har fungert som CIA-sjef både en periode i 2011 og etter at David Petraeus trakk seg fra jobben sent i 2012.

- Når noen som er involvert i det politiske spillet i Washington velger å gå videre, er det spekulasjoner om hva som er den virkelige grunnen. Men når jeg sier at det er for å tilbringe mer tid med familien, kunne ikke noe vært mer reelt enn det, sier Morell ifølge Politico.

De hemmelige tjenestene i USA er for tiden i hardt vær. Den tidligere CIA-analytikeren Edward Snowden avslørte nylig at en annen etterretningsorganisasjon, NSA, har et omfattende program for å kartlegge telefondata og internettrafikk. Så langt har ikke CIA blitt trukket inn i den skandalen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.