Cirkus Merano avlyser vårturnéen

AVLYSES: Mange har protestert mot sirkusets bruk av elefanter. Men sirkusdirektøren avviser at dette har sammen heng med at de nå avlyser vårturnéen.

AVLYSES: Mange har protestert mot sirkusets bruk av elefanter. Men sirkusdirektøren avviser at dette har sammen heng med at de nå avlyser vårturnéen. Foto: Geir A. Carlsson (Fredrikstad Blad)

Sirkusdirektøren nekter for at de mange protestene mot sirkusets behandling av dyrene har noe med avlysningen å gjøre.

24.02.15 14:55

(F-B.NO): Cirkus Merano-direktør Knut Dahl bekrefter at årets vårturné er avlyst.

– Etter førti sammenhengende år på norske veier føler vi nå behov for å gjennomgå alle de driftsmessige utfordringer som norske sirkus har. Det har blitt mer og mer vanskelig å få gode plasser til å arrangere sirkus på, og derfor har vi valgt å avlyse årets vårturné, sier Dahl.

LES OGSÅ: - Det tradisjonelle sirkuset er utgått på dato

Ikke på grunn av protestene

Dahl nekter for at de mange protestene mot sirkusets behandling av dyrene har noe med avlysningen å gjøre.

– Nei, ikke i det hele tatt. Vi har de siste årene mistet mange sentrale og viktige sirkusplasser, og blir stadig oftere henvist til plasser som ligger langt fra folk. Det er hovedgrunnen til at vi tar en pause i år, sier han.

I 40 år på rad har Cirkus Merano startet vårturnéen med show i Fredrikstad. Dahl sier at avlysningen heller ikke har noe som helst med Fredrikstad å gjøre.

– Ingen er mer lei seg for denne avlysningen enn oss. Fredrikstad har vært en viktig by for Cirkus Merano i 40 år, og dette har ingenting med byen å gjøre. Cirkus Merano er veldig glad i Fredrikstad, sier Dahl.

LES OGSÅ: Dyreorganisasjon: - De blander jo kortene fullstendig

LES OGSÅ: - Sirkuselefantene blir ikke mishandlet

Gikk med overskudd

Cirkus Merano har i løpet av sine førti år spilt for rundt åtte millioner mennesker på cirka 300 forskjellige steder i Norge. Sirkusdirektøren avviser også at Merano har økonomiske problemer.

– Vi gikk faktisk med et overskudd i fjor. Men mange kommuner klarer ikke å tilby oss skikkelige plasser. Vi har 40 trailere på veien, og transportkostnadene med blant annet bompenger og fergeutgifter har også skutt i været. Alle disse utfordringene har gjort at vi må vurdere hva vi skal gjøre i fremtiden, sier han.

Vurderer miniturné til høsten

– Betyr det at dere vurderer å avlyse vårturneen for godt?

– Det har jeg ikke noe svar på nå. Vi vurderer hva vi skal gjøre i fremtiden fortløpende, sier han.

Og Dahl avviser ikke helt en miniturné til høsten.

– Vi vurderer en liten høstturné. Den blir uansett ikke på langt nær så omfattende som vårturneen, men Fredrikstad vil absolutt være en by vi vil vurdere å besøke da, sier han.


Les flere saker fra Fredrikstad Blad her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.