RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Cisco falt etter kvartalstall

Sist oppdatert:
Nettverksgiganten Cisco og John Chambers leverte resultater som var bedre enn ventet i siste kvartal. Likevel falt aksjekursen tungt i etterhandelen tirsdag
Cisco Systems er et av de mest profilerte IT-selskapene i amerikansk industri. Selskapet produserer hovedsaklig nettverksutstyr. Tallene fra Cisco følges med argusøyne av amerikanske teknologiinvestorer.

Etter at andre kvartalstallene ble presentert tirsdag etter børsslutt, falt Cisco-kursen. Etter en times handel var Cisco-aksjen ned 1,4 prosent i den uoffisielle handelen på Wall Street. Ifølge Marketwatch var Cisco-aksjen ned hele 5 prosent sent tirsdag kveld amerikansk tid.

Kursfallet til Cisco-aksjen forklares med at aksjen har løftet seg kraftig den siste tiden, og tiden var moden for gevinstsikring. Tirsdagens tall var imidlertid litt bedre enn ventet.

I sitt andre kvartal viste selskapet et resultat før goodwill og engangsposter på 0,18 dollar pr. aksje, mot 0,15 dollar i samme kvartal i fjor.

Ifølge Thomson First Call hadde analytikerne i snitt ventet et resultat pr. aksje på 0,17 dollar.

Omsetningen til selskapet steg 14,5 prosent til 5,40 milliarder dollar i kvartalet. Analytikerne hadde i snitt ventet en omsetning på 5,29 milliarder dollar, mens Ciscos egen prognose var en salgsøkning på 10 prosent.

Produktsalget ble 4,55 milliarder dollar, opp fra 3,89 milliarder dollar. Tjenestesalget steg til 848 millioner dollar, mot 822 millioner dollar i andre kvartal i fjor.

Cisco-sjef John Chambers var ute og spådde at inntektene vil stige med 1 til 3 prosent i tredje kvartal, sammenlignet med andre kvartal. Sammenlignet med tredje kvartal året før spås inntektene i tredje kvartal i år å stige med 18 til 20 prosent.

Bruttomarginen steg til 68,5 prosent i andre kvartal. I tredje kvartal venter Chambers at bruttomarginen stiger til 67 til 69 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere