RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Citi ikke helt overbevist av Statoil

Foto: PHILIPPE DESMAZES (AFP)
Resultatet og guidingen noe svakere enn hva de hadde ventet.

- Noe skuffende sett med tall fra Statoil, slik innleder analytiker Mark Bloomfield i Citi sin reaksjon på resultatet fra norske største selskap.

Han mener at begge oppstrømsvirksomhetene, lete og produksjon i Norge og internasjonalt var noe under markedets forventninger. Strategioppdateringen ga få overraskelser, men det var som ventet.

Likevel var det en negativ tone over de guidede produksjonsvolumene.

Statoil venter at produksjonen for 2010 vil ligge på mellom 1,925 og 1,975 fat oljeekvivalenter per dag. Dette er litt under Citi-analytikernes forventninger.

Guiding på en produksjon på 2,1 til 2,2 millioner fat per dag viser fare for svakheter sammenlignet med tidligere guiding som var på 2,2 millioner fat per dag.

Det justerte driftsresultatet ble på 34,4 milliarder kroner og det er 7 prosent under Citis forventninger og 2 prosent svakere enn konsensus.

Citi har en Hold-anbefaling med et kursmål på 155 kroner per aksje.

- Statoil ser ut som beskjedent billig både uti fra fundamental verdsettelse og multipler. Men på kort sikt er vi bekymret for risikoen for en svakere oljepris over i andre del av første kvartal og vil dermed se etter en mer passende tid på å vurdere å ta i bruk et mer konstruktivt syn på dette denne aksjen, skriver skriver analytikerne i Citi.

Les mer: Gassen drar ned Statoil

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere