RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Citigroup klarte ikke å stoppe Terra-søksmål i USA

New York (NTB-Reuters): Finanskonsernet Citigroup fikk ikke medhold fra en domstol i New York om at søksmålet fra boet i Terra Securities og sju norske kommuner må avvises.

Citigroup hevdet at retten i New York måtte avvise søksmålet blant annet fordi tapene skjedde i Norge, og papirene var laget i London, utstedt av selskaper i Irland og Frankrike og registrert på børs i Irland. Men dommer Victor Morreno avviste tirsdag Citigroups krav, melder nyhetsbyrået Reuters.

Sju av de åtte Terra-kommunene har sammen med konkursboet i Terra Securities saksøkt den amerikanske banken for minst 200 millioner dollar. Bakgrunnen for søksmålet er den såkalte Terra-saken der åtte norske kraftkommuner lånte penger med sikkerhet i framtidige kraftinntekter og investerte pengene i obligasjoner gjennom meglerfirmaet Terra Securities.

Meglerfirmaet Terra-Securities ble slått konkurs etter kraftig verdifall på obligasjonene, og boet etter Terra Securities og sju av kommunene gikk til sak mot Citigroup, som utstedte obligasjonene.

- Vi avviser på sterkeste at vi har gjort noe galt, sier en talskvinne for Citigroup i en kommentar til dommer Morrenos avgjørelse, som kun tar stilling til om søksmålet kan prøves i New York.

Det er foreløpig ikke kjent når saken kommer opp i Southern District Court i New York. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere