RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

CitiGroup om Yara

Sist oppdatert:
CitiGroup SmithBarney oppjusterer resultatforventningene til Yara, men anbefaler ikke kjøp. Les hvorfor
Den amerikanske meglergiganten Citigroup SmithBarney er ute med en kommentar til sine kunder etter analysebesøk til Yaras gjødselanlegg i Sluiskil, Nederland. Dette var også en tur iMarkedet.no var med på.

Analytikeren skriver i sin kommentar at de føler seg trygg på at Yara vil klare å holde seg foran sine europeiske konkurrenter som følge av lavere enn gjennomsnittlig gasskostnader, reduksjoner i faste kostnader og volumøkninger.

Men de mener at markedet for Urea er på topp av syklusen, og at man kan forvente seg et marked som vil flate ut og falle. De har derfor en hold-anbefaling på aksjen med forbehold om høy risiko. Kursmål er 77 kroner.

I forkant av kvartalspresentasjonen øker storbanken sine resultatanslag.

Citigroup forventer et resultat per aksje i 2004 på 10,88 kroner (fra 10,59 kroner per aksje tidligere) for 2005 forventer de et resultat på 9,78 kroner per aksje (fra 9.46 kroner per aksje). Resultatet i 2006 forventer meglerhuset vil falle til 8,26 kroner per aksje (fra 7,75 kroner i tidligere anslag).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere