City ikke gode nok defensivt

Manchester City er ikke gode nok defensivt til å bli mer enn en middelhavsfarer kommende sesong.

14.08.03 09:55

Med Kevin Keegan kommer det alltid mål. Forover, men også bakover. TV 2 Nettavisen har vanskelig for å se at kommende sesong blir noe annerledes.

Dermed blir det nok en sesong midt på tabellen for de lyseblå. TV 2 Nettavisen tipper 11. plass.

Seaman i mål

Defensivt er de lyseblå nemlig ikke forsterket. Protester gjerne, men David Seaman var tydelig på hell på slutten av forrige sesong. Keegan håper selvfølgelig at han skal kunne gjøre det Peter Schmeichel gjorde for klubben i fjor, men vi kan ikke se at Seaman er god nok til det.

Ellers er også anvendelige Michael Tarnat hentet inn fra Bayern München, men spørsmålet er hvor stor forsterkning 33-åringen egentlig er. Mange utenlandske veteraner har kommet til Premier League de siste årene, uten å imponere stort.

Gode offensivt

Da ser det atskillig bedre ut på midtbanen og fremover. Paul Bosvelt er en hardtarbeidende midtbanespiller med driv, og var sentral da Feyenoord vant UEFA-cupen for et par år siden. Et godt kjøpt av Keegan. Trevor Sinclair har vært innom det engelske landslaget, og er også et godt kjøp.

Mest spennende kan imidlertid Antoine Sibierski bli. Den franske playmakeren har vært god for Lens og Nantes de siste sesongene, vært kaptein på lagene og har erfaring fra Champions League. Sibierski blir i hvert fall viktig ettersom Ali Benarbia er ferdig i klubben, Eyal Berkovic vil bort og Marc Vivien Foe døde under en landskamp tidligere i sommer.

Fowler på hell

Finner Sibierski tonen med Nicolas Anelka og Robbie Fowler kan det bli artig på City Of Manchester Stadium kommende sesong. Anelka scorer garantert tosifret antall mål. Spørsmålet er om Fowler kan gjøre det samme. Karrieren hans har vært på hell etter at han ble taklet av Jarle Flo på Ullevaal for noen år siden.

Nøkkelen til suksess blir utvilsomt å holde nullen for Keegan og co. Det er greit nok å være gode offensivt, men vanskelig å bli stabilt gode hvis man i hver eneste kamp må score to eller tre mål for å ta poeng.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.