RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Claptons armbåndsur gikk for 21 millioner

Genève (NTB-Reuters-AFP): Et armbåndsur i platina som har tilhørt den britiske stjernegitaristen Eric Clapton, er solgt på auksjon i Sveits. Uret gikk for 3,44 millioner sveitserfranc, eller nesten 21 millioner kroner.

Armbåndsuret som er ett av bare to i sitt slag i hele verden, ble laget av det sveitsiske selskapet Patek Philippe i 1987. Det gikk under hammeren mandag på det halvårlige salget av fornemme ur og klokker hos auksjonshuset Christie's i Genève.

- Det ble kjøpt av en anonym person som personlig var til stede under auksjonen. Jeg har ingen nærmere opplysninger om kjøperen, sa Christie's-talsmann Cristiano de Lorenzo ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Auksjonshusets ekspert på ur Aurel Bacs sa før han åpnet for bud at armbåndsuret måtte regnes som ett av verdens ti mest interessante. Dette skyldtes urets historie, avanserte teknikk, gode tilstand og sjeldenhet, framholdt han.

Eric Clapton solgte i oktober et maleri av den tyske kunstneren Gerhard Richter for 21,3 millioner pund eller vel 194 millioner kroner. I fjor solgte han mer enn 70 gitarer fra sin personlige samling og ga inntektene til et senter for rusmisbrukere som han har grunnlagt. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere