RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Keilen, Berit

Clarion-virus herjer på sykehus

Sist oppdatert:
Virusalarm på Lovisenberg sykehus, etter et utbrudd av samme virus som på Clarion Gardermoen i september.

(iOslo.no) En sengepost med 27 senger er stengt på Lovisenberg sykehus i Oslo etter at flere ansatte og pasienter er rammet av Noro-virus. Viruset gir omgangssyke, og er det samme som gjorde 192 personer syke på Clarion Hotel Gardermoen i forrige måned, skriver NRK.

- En sengepost er stengt, og vi er nøye med isolasjonen rundt de pasientene som er der. Vi har 115 indremedisinske senger, og på denne posten er det 27 senger, forteller informasjonssjef ved sykehuset, Tone Hærem til kanalen.

Hun forteller at seks senger nå står tomme på posten.

Det er fem ansatte og fem pasienter som skal være syke av viruset, som ble oppdaget forrige helg. Tre av de ansatte har blitt smittet av egne barn fra barnehagen.

- De som er smittet er forskjellige indremedisinske pasienter. De er syke med slag, hjerte, demens, funksjonssvikt og infeksjon fra før, så dette rammer alle typer pasienter. Men dette er som regel en sykdom som glir raskt over, opplyser Hærem.

Utbruddet skal foreløpig ikke ha fått alvorlige konsekvenser for noen av de syke, og sykehuset håper å bli kvitt viruset i løpet av helgen.

Les flere nyheter fra iOslo.no .

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere