Gå til sidens hovedinnhold

Clas Ohlson tilbyr ekspress-hjemlevering på julaften

Clas Ohlson tilbyr for første gang hjemlevering på selveste julaften i Oslo og deler av Akershus.

Så om du er sent ute med julegavene:

Butikkjeden innen elektronikk og jernvare, Clas Ohlson, kan hjelpe - og leverer i år varer som blir bestilt før midnatt lille julaften hjem på selveste julaften.

– Vi vet at mange nordmenn handler julegaver i siste liten, og da blir fort julegavehandelen stressende. Derfor ønsker vi å ha et tilbud til de som er litt seint ute med de siste gavene, eller som trenger noe til julefeiringen. Bestillingen får du levert hjem på julaften formiddag, sier Ina Kristin Haugen, kommunikasjons- og markedssjef i Clas Ohlson i en pressemelding.

Flere muligheter

Konkurrentene Rustad og Biltema, som også er butikker med et bredt vareutvalg innen elektronikk og husholdningsartikler, har ikke netthandel eller frakt, og tilbyr dermed ingen levering i jula heller. Andre konkurrenter som Jula og Kjell & Company, som til vanlig tilbyr frakt hjem, har foreløpig ikke svart på Nettavisens henvendelser.

Nettgiganten Komplett.no har heller ikke hjemlevering, men for de som bor i Sandefjord kan man bestille pakker frem til klokken 12 lille julaften, og så hente de selv på sentrallageret helt frem til klokka 16.00 samme dag. I Oslo kan man hente pakker til og med 21. desember. Begge disse datoene er etter postens sendetid.

Butikker som tilbyr «klikk og hent» vil også kunne være en venn i nøden, men da må du fysisk dra til butikken innen stengetid, noe som kan være stressende på selveste julaften. På julaften er normal stengetid klokken 13. Eksempler på butikker som tilbyr «klikk og hent» er Power, Elkjøp og G-Sport.

Foreløpig kun for Oslo og deler av Akershus

Hjemleveringen til Clas Ohlson gjelder enn så lenge kun for Oslo og deler av Akershus. Leveranseområdet er derimot på over 600 postnummer, og varene vil bli levert frem til klokken 13.00 på julaften. For å få hjemlevering på julaften må man ut med 99 kroner.

Ifølge kommunikasjonsrådgiver i Clas Ohlson, Kine Dreyer, er det en begrensning på hvor stor pakken som bestilles er. Pakken kan maks være 120 ganger 120 centimeter stor, og veie maks 21 kilo.

Dreyer opplyser at de håper på å kunne utvide det geografiske området der de tilbyr hjemlevering på julaften, men at de i første omgang har holdt seg til Oslo og deler av Akershus, fordi dette er første gangen de prøver ut ordningen.

Det er det norske selskapet Porterbuddy som skal stå for leveringen av varene på julaften. Firmaet er en leveringsbedrift som tilbyr ekspresslevering.

Ikke pakket fra sentrallager

Dreyer informerer om at varene vil bli pakket i to såkalte "feederstores", og ikke på sentrallageret.

- På lille julaften har vi folk som jobber frem til 01-02 på natten for å klargjøre alt i butikken på Slependen og på Vestby. Det er derfor vi har muligheten til å sende ut varer så sent, sier hun.

Kommentarer til denne saken