RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Clavis prøver på nytt

Sist oppdatert:
Resultatene er ikke gode nok alene, nå prøver de en kombinasjon.
Av: Gulbrand Øverbye
Clavis Pharma forteller at de ikke vil forlenge sin fase II studie av føflekkreftmedisinen ELACYT, da de gode resultatene uteble.

- Selv om data fra behandling med ELACYT alene fortsatt er under vurdering, viser foreløpige analyser at dosenivået og intervallet brukt i denne testen ikke gir tilstrekkelig farmakologisk suksess til å utvide studien, sier Bo Nilsson, medisinsk direktør i Clavis, i en pressemelding.

Derimot har Clavis har påbegynt fase II kliniske studier av ELACYT i kombinasjon med et annen kreftmedisin, Nexvar.

Nexvar er en ny kreftmedisin fra Bayer Healthcare, som ble godkjent i USA i 2005, og året etter i Europa for pasienter med leverkreft. I disse dager blir den videreutviklet for også å helbrede føflekkreft

Studien ble nylig godkjent av norske og svenske myndigheter, og er den første hvor ELACYT testes i kombinasjon med et annet kreftlegemiddel. Den vil foregå på flere sentre i Europa og USA.

I motsetning tin det nå avsluttede tidligere fase II studiet, er det med pasienter som tidligere har fått annen behandling i denne studien.

Clavis forteller at de med studien håper å posisjonere ELACYT som en attraktiv kombinasjonsmedisin. De vil også bruke studien til å ta stilling til markedet for tidligere behandlede pasienter.

Vi vil fokusere på kliniske tester som underbygger vår kommersielle strategi om å gjøre veien til godkjenning av ELACYT kortest mulig, forklarer Tom Pike, selskapets administrerende direktør.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere