RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Clegg blir visestatsminister

Sist oppdatert:
London (NTB-Reuters): Liberaldemoratenes leder Nick Clegg blir visestatsminister i David Camerons nye regjering, opplyser den britiske statsministerens kontor.

Cameron fikk tirsdag kveld i oppdrag av dronning Elizabeth å danne ny regjering i Storbritannia, etter at Gordon Brown trakk seg som statsminister.

- Hennes majestet dronningen har hatt den glede av å godkjenne utnevnelsen av Nick Clegg som visestatsminister, sa en talsmann for Cameron sent tirsdag kveld.

- Det er enighet om at fem av statsrådspostene i regjeringen vil besettes av Liberaldemokratene, inkludert Nick Clegg, sier han videre.

De konservatives finanspolitiske talsmann George Osborne blir ny finansminister, og tidligere partileder William Hague ny utenriksminister i Camerons nye regjering.

38 år gamle Osborne, som er en nær venn av Cameron, har vært finanspolitisk talsmann for toryene siden 2005. Og William Hague, som var partiets leder mellom 1997 og 2001, har hatt jobben som utenrikspolitisk talsmann like lenge. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere