*Nettavisen* Nyheter.

Clemet trakk seg fra direktesending

Utdanningsminister Kristin Clemet trakk seg fra NRKs direktesendte "Test nasjonen" sist lørdag, da NRK ville opplyse hvem som hadde høyest IQ blant kjendisene på laget hennes.

20.06.08 11:04

"Test nasjonen" var en av de store direktesendingene til NRK denne sesongen. Lørdag gikk den uhøytidelige IQ-testen av stabelen og utdanningsminister Kristin Clemet skulle være blant deltagerne.

Men rett før sending forlot Clemet TV-studio. Hun hadde sagt ja til å være med på kjendislaget, men fikk kalde føtter like før den tre timer lange direktesendingen lørdag kveld. Ifølge VG fordi opplegget for IQ-testen var et annet enn hun hadde oppfattet på forhånd.

- Premissene for å delta var ikke det vi var enige om på forhånd. Jeg hadde ikke stilt meg til disposisjon for noen individuell konkurranse, sier hun.

Ifølge avisen fikk NRKs TV-sjef Annika Bjørnstad vite av Clemets informasjonsrådgiver at Kristin Clemet nektet å bli med i programmet av personlige årsaker.

- Jeg stoler på at produksjonsledelsen ga en god og grundig beskrivelse til alle på forhånd. Det var aldri tvil hos de andre hva de deltok i.

Det var først da hun forsto at det blant åtte kjendiser på podiet skulle kåres en vinner, at hun trakk seg. Men hun skal ikke har vært redd for at hennes IQ-test skulle bli kjent.

- Nei, det var jeg absolutt ikke, men jeg fanget opp at det var andre deltagere som ikke var helt bekvem med det, sier utdanningsministeren til VG. Hun prøvde å endre konseptet, men NRK ga ikke etter.

- Jeg beklaget der og da. Jeg så til slutt at NRK ikke kunne gjøre noe med konseptet. Stilt overfor den situasjonen valgte jeg å trekke meg.

SVs førstedame i Oslo, Kari Pahle, ble minutter før sending flyttet fra folkevalgte-laget til stolen som bar Kristin Clemets navn på podiet, skriver VG.

- Jeg tenkte at jeg kunne våge å dumme meg ut og forsto at situasjonen var akutt kritisk og fortvilet for NRK, sier SV-politikeren til VG.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.