Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Clinton: - Syria bryter løftene

Foto: POOL (Reuters)
Sist oppdatert:
- Stans drapene eller ta konsekvensene, sier USAs utenriksminister.

Istanbul (NTB-Reuters-AFP): Syrias president Bashar al-Assad bryter løftene sine når han igjen går til angrep på syriske byer og landsbyer, sier USAs utenriksminister Hillary Clinton.

Lista over løftebrudd er allerede lang. Assad må stanse angrepene mot sivile eller være forberedt på alvorlige konsekvenser, advarte Clinton da hun søndag talte til den løse sammenslutningen som kaller seg «Syrias venner».

- Vårt budskap til dem som gir ordrene og dem som utfører dem, er klart: Stans drapene på deres medborgere, eller ta konsekvensene, sa Clinton.

Søndag kom det meldinger fra eksilsyrere om at minst 16 personer er drept i kamper ulike steder i landet. Blant de drepte er åtte soldater.

Landene i støttegruppa «Syrias venner» har anerkjent opposisjonens paraplyorganisasjon Syrias nasjonalråd (SNC) som sin hovedkontakt, ifølge Frankrike.

I sluttkommunikeet etter den andre «Syrias venner»-konferansen, som ble avholdt i Istanbul søndag, blir det fastslått at SNC heretter skal være støttelandenes viktigste samtalepartner, opplyser Frankrikes utenriksminister Alain Juppé.

- Vi ber hele opposisjonen om å forenes under SNCs lederskap, sier han.

Ifølge det tyrkiske nyhetsbyrået Anatolia heter det i sluttkommunikeet at SNC skal være en representant for «alle syrere».

Representanter for 75 nasjoner møttes i Tyrkia for å samordne forsøkene på å få regimet i Damaskus til å avstå fra vold. Møtet er det største som hittil er arrangert i løpet av det året konflikten i Syria har vart, ifølge BBC. (©NTB)

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!