RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Clinton avlyser Oceania-reise etter Haiti-skjelv

Sist oppdatert:
Honolulu (NTB-Reuters): USAs utenriksminister Hillary Clinton avlyser en lengre reise i Oceania for å dra hjem og koordinere innsatsen for Haiti etter det voldsomme jordskjelvet.

Clinton sa først at hun ville fortsette reisen til Papua Ny-Guinea, Australia og New Zealand, men at hun ville korte ned på programmet hvert sted slik at hun kunne reise tilbake til Washington så fort som mulig. Senere avlyste hun turen.

Clinton, som er i Hawaii, tilbrakte morgenen onsdag med å snakke på telefon med president Barack Obama, utenriksdepartementets utviklingssjef Rajiv Shah og andre tjenestemenn.

Hun sier at amerikanske militære styrker er i full gang med å bidra med øyeblikkelig hjelp, blant annet med å få kontrolltårnet på flyplassen til å fungere igjen slik at hjelpen utenfra kan komme uhindret fram.

Det var noen nesten-kollisjoner mellom fly og helikoptre over Port-au-Prince onsdag morgen da journalister, blant dem CNNs Anderson Cooper, forsøkte å komme seg fram.

Clinton sier at fire hardt skadde amerikanere ansatt på ambassaden, er evakuert av kystvakten, og at USA forsøker å kontakte de rundt 45.000 amerikanske statsborgerne som bor eller befinner seg i Haiti. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere