*Nettavisen* Nyheter.

Clinton ber Pakistan investere mer i skoler

Washington (NTB-AFP): Pakistan ville ha hatt mindre problemer med muslimsk ekstremisme dersom USA hadde satset mer på skoler og ikke bare på militærstøtte til landet.

Det mener USA utenriksminister Hillary Clinton, som i et intervju med The New York Times Magazine stiller spørsmål ved Bush-administrasjonens prioriteringer i forhold til Pakistan.

USA har bidratt med over 40 milliarder kroner til det pakistanske forsvaret siden 2001, for å sikre støtte til sin egen krig mot Taliban og al-Qaida.

- Dersom pakistanerne hadde investert mer i utdanning av barn, slik at fattige familier ikke hadde behøvd å sende guttene sine av gårde for å bli lært opp av muslimske ekstremister, hadde situasjonen kanskje vært en helt annen, sier Clinton.

Hun etterlyser særlig flere jenteskoler og understreker at Obama-administrasjonen vil prioritere annerledes enn sin forgjenger i Washington. Dersom Pakistan gjør det samme, vanker det støtte, lover hun.

- Det kan fortsatt gjøres, for dette er nå ledd i vår nye tilnærming, sier hun i intervjuet.

Kongressen har lovet 45 milliarder kroner i bistand til Pakistan over de neste fem årene, særlig øremerket sosiale tiltak som skolebygging. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.