*Nettavisen* Nyheter.

Clinton: Europa må redusere innvandringen for å stanse høyrepopulismen

EUROPA HAR GJORT SITT: USAs tidligere førstedame og utenriksminister, Hillary Clinton, beundrer sjenerøsiteten og medmenneskeligheten til ledere som Angela Merkel, men mener Europa nå har gjort sitt nr det gjelder innvandring. Foto: Angela Weiss (AFP / NTB scanpix)

Hillary Clinton mener Europa må ha en strengere innvandringspolitikk for å få bukt med den voksende høyrepopulismen på kontinentet, skriver The Guardian.

23.11.18 04:37

- Jeg mener Europa må få kontroll på innvandringen fordi det er det som tente flammen, sier hun til avisen.

Hun kaller brexit «den største økonomiske selvskadingen» et land har begått i historien, men sier både brexit og Trump i hovedsak handler om innvandring.

Les også: Færre innvandrere gir fortsatt svak folkevekst i Norge

- Jeg beundrer sjenerøsiteten og medmenneskeligheten til ledere som Angela Merkel, men jeg mener Europa nå har gjort sitt. Nå er det på tide å sende et budskap om at Europa ikke lenger kan gi innvandrere et tilfluktssted eller støtte. Hvis ikke vil innvandring fortsette å ergre mange, sier hun.

Guardian har også intervjuet den britiske eksstatsministeren Tony Blair og den italienske politikeren Matteo Renzi i en artikkelserie om europeisk populisme. Samtlige framholder at innvandring skaper utfordringer for sentrumspolitikken.

Les også: Regjeringen splittet om den «omstridte» migrasjonsavtalen GCM

Innvandringsdebatten tok full fyr i Europa og USA under flyktningkrisen i 2015, som delvis ble utløst av borgerkrigen i Syria. Året etter tapte Clinton det amerikanske presidentvalget til Donald Trump, som førte en innvandringskritisk og til tider en innvandringsfiendtlig kampanje.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag