*Nettavisen* Nyheter.

Clinton gir støtte til Mohammed Yunus

Dhaka (NTB-AFP-Reuters): USAs utenriksminister Hillary Clinton kom lørdag til Bangladesh der hun blant annet skal gi moralsk støtte til nobelprisvinneren Mohammed Yunus.

Yunus, som er kommet på kant med staten og i fjor ble fjernet fra sin stilling i ledelsen av Grameen Banker som han selv grunnla, er invitert på te med Clinton i den amerikanske ambassaden søndag morgen.

Clinton har lenge vært en klar støttespiller for Yunus, som i 2006 ble tildelt Nobels fredspris for systemet med mikrolån til fattige gjennom Grameen Bank.

Clinton møtte lørdag også både statsminister Sheikh Hasina og opposisjonslederen Begum Khaleda Zia. Hun ba dem dempe spenningen dem imellom som har paralysert mye av politikken i det fattige sørasiatiske landet.

Under besøket hos Hasina framhevet hun også at Grameen Bank har vært en inspirasjon for verden og sluppet løs potensialet hos millioner av kvinner både i Bangladesh og ellers i verden.

Yunus ble sparket fra Grameen Bank angivelig fordi han hadde passert aldersgrensen. Men støttespillerne hans sier at avskjedigelsen var gjengjeldelse fra statens side etter at han antydet at han ville gå inn i politikken for å løse opp i den fastlåste situasjonen som er et resultat av kranglingen mellom Hasina og Khaleda. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.