RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Clinton og Lieberman møtes

Washington (NTB-DPA-AFP): USAs utenriksminister Hillary Clinton møtte tirsdag sin israelske kollega Avigdor Lieberman for første gang på halvannet år til samtaler om Iran, Syria og fredsprosessen.

Etter møtet sa Clintons talskvinne Victoria Nuland at Israel har forpliktet seg til å akseptere en tostatsløsning, og at hele den israelske koalisjonsregjeringen står bak en slik løsning, til tross for at Lieberman tidligere har uttrykt skepsis mot en palestinsk stat.

Clinton og Lieberman møttes sist i september 2010 i Jerusalem. Året før var det en svært trykket stemning på en felles pressekonferanse mellom de to på grunn av uenighet om Israels boligbygging på den okkuperte Vestbredden.

Etter tirsdagens møte var det ingen pressekonferanse, men Nuland sa at de hadde møttes i 30 til 40 minutter og berørt en rekke temaer, inkludert Iran, Syria og fredsprosessen mellom Israel og palestinerne.

Mandag ble palestinernes president Mahmoud Abbas og Hamas-lederen Khaled Meshaal enige om at Abbas skal fungere som palestinsk statsminister med myndighet både i Gaza og på Vestbredden.

Statsminister Benjamin Netanyahu advarte Abbas om at han ikke kan få både fred med Israel og samarbeid med Hamas, men USA ville ikke kritisere avtalen og sa den var et internt palestinsk anliggende så lenge palestinerne respekterer inngåtte avtaler med Israel. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere