Clinton skryter av den norske modellen

USAs tidligere president Bill Clinton på talerstolen onsdag.

USAs tidligere president Bill Clinton på talerstolen onsdag. Foto: Tore Meek (NTB scanpix)

USAs tidligere president Bill Clinton holder foredrag for Utenriksdepartementet, Norad og Fredskorpset. – Jeg vil takke Norge for den rollen landet har i verden, sier han.

01.07.15 11:20

– Jeg takker også Norge for å vise at man både kan ha et sivilt samfunn og økonomisk vekst, sa Clinton.

Utenriksminister Børge Brende (H) er vert for arrangementet, som startet klokka 9 onsdag og holdes på Hotel Radisson Blu.

Clinton er kjent som en av verdens dyreste foredragsholdere, med stykkpris opp mot 1 million kroner per foredrag. Han holder imidlertid onsdagens foredrag gratis, skriver VG.

De siste årene har Norge gitt Clinton-ekteparets stiftelse nærmere en halv milliard kroner i støtte. Dermed er Norge den største giveren til organisasjonen, som blant annet er engasjert i klima, global helse og energispørsmål.

– Norge er et forbilde. Ikke bare fordi dere gir så høy andel av deres brutto nasjonalprodukt til bistand, men også fordi dere får så mye igjen for pengene. Jeg skulle ønske alle andre land, inkludert mitt eget, fulgte Norges eksempel, sa ekspresidenten da han tirsdag kveld var på vei inn til samtaler med statsminister Erna Solberg (H).

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.