*Nettavisen* Nyheter.

Clinton til Paris for å drøfte Syria

Paris (NTB-AFP): USAs utenriksminister Hillary Clinton er blant en rekke vestlige og arabiske utenriksministre som torsdag møtes i Paris for å drøfte utviklingen i Syria.

Frankrike, som er vert for møtet, varsler at ministrene vil sende et sterkt signal til det syriske regimet om at det må rette seg etter fredsplanen til Syria-utsending Kofi Annan.

Blant de 14 landene som deltar på møtet, er USA, Tyskland, Jordan, Marokko, Qatar og Saudi-Arabia. På spørsmål om Russland deltar, sier talsmann i fransk UD, Bernard Valero, at møtet ikke er noe substitutt for arbeidet til FNs sikkerhetsråd, og at det derfor ikke er slik at alle medlemmene i rådet er invitert.

Norge deltar heller ikke på møtet. Utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) er torsdag i Brussel på ministermøte i NATO, men planlegger ikke å reise videre til Paris, opplyser kommunikasjonsrådgiver Frode Andersen til NTB.

Russlands utenriksminister Sergej Lavrov anklaget denne uken opprørerne for å provosere fram angrep fra regjeringsstyrker. Han sa også at ukjente krefter bringer våpen til opprørerne fordi man egentlig ikke er interessert i at Annans fredsplan skal fungere. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.